26.4.12

Agost (*****)




Qui ho dirigeix? 
Sergi Belbel.

Qui l'interpreta? 
Jordi Banacolocha, Abel Folk, Montse German, Maife Gil, Anna Lizaran, Almudena Lomba, Francesc Lucchetti, Òscar Molina, Clara de Ramon, Rosa Renom, Albert Triola, Manuel Veiga i Emma Vilarasau.

De què va?
Agost, de Tracy Letts, guanyadora d'un Premi Pulitzer i del Tony a millor peça teatral, és una comèdia agre que ens parla de la familia en el segle XXI. Planteja els conflictes, tensions i fantasmes d'una família actual d'una Amèrica profunda. Per fer-ho ens planteja la desaparició del patriarca en circumstàncies misterioses, fet que obliga que tots els membres de la familia es trobin a la casa familiar d'Oklahoma. Quan tots s'ajuntin s'obrirà la capsa dels trons, uns trons que la xafogor d'Agost no ajudarà a que es calmin.

És una recomanació d'"Escena 4.0"?
Poc queda dir de l'èxit de la temporada passada que va tenir gairebé un 100% d'ocupació i que ja ha rebut molts premis. Però Sergi Belbel va encertar-la programant aquest gran espectacle de quatre hores i vint minuts. "Agost" està eficaçment dirigida, un text per a actors que llueixen molt bé tots els personatges. Sens dubte cal destacar la feina de la gran Anna Lizaran que interpreta Violet (la matriarca) amb una força descomunal, i també a Rosa Renom i Emma Vilarasau, dues de les nostres grans actrius.

Quines dues coses destaquem?
La immensitat de la escenografia.
L'escena del sopar.

La frase de l'espectacle?
Val més que tothom sàpiga la veritat

A quin teatre podem veure l'espectacle?
A la Sala Gran del Teatre Nacional de Catalunya

Fins quin dia?
Fins al 17 de Juny.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada