28.2.12

El Mercader de Venècia (***)



Qui ho dirigeix? 
Rafel Duran.

Qui l'interpreta? 
És un espectacle protagonitzat per Ramón Madaula, Àlex Casanovas, Roger Coma, Anna Ycobalzeta, Marta Domingo i completen el repartiment 15 intèrprets més entre els quals destaquen Pep Sais, Pep Ambròs o Marta Beatriu.

De què va?
"El Mercader de Venècia" és una de les comèdies més conegudes de Shakespeare. Un text teatral que Shakespeare va crear a partir de la fusió de dos contes de la seva època: el conte de l'hereva rica que només es casarà amb qui esculli el correcte de tres cofres (protagonitzada per Pòrcia i Bassanio), i el conte de l'usurer que vol matar el seu deutor tallant-li una lliura de carn del seu pit (el duel d'Antonio i Shylock). Una obra tenyida en tot moment pel poder de l'economía.

És una recomanació d'"Escena 4.0"?
Rafel Duran ha volgut contemporanitzar aquest clàssic de Shakespeare. Una contemporanització que funciona en l'acostament del text a l'actualitat i que ajuda a la comprensió i assimilació de la història, però que pot provocar un rebuig en l'espectador degut a l'abús d'elements escenogràfics supèrflus i que no aporten gaire cosa a l'essència de l'espectacle. Tot i així cal destacar la feina de Ramón madaula i la d'un desconegut Àlex Casanovas a qui no estem massa acostumats a veure en aquest tipus de papers.

Quines dues coses destaquem?
L'escena del judici.
L’agilitat i frescor interpretatives del jove Pep Ambròs.

La frase de l'espectacle?
Si ens punxeu, no sagnem?

A quin teatre podem veure l'espectacle?
A la Sala Gran del Teatre Nacional de Catalunya.

Fins quin dia?
Fins el 25 de març de 2012.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada