5.2.12

Els baixos fons (***)



Qui ho dirigeix? 
Carme Portacelli.

Qui l'interpreta? 
Manel Barceló, Lluïsa Castell, Daniela Freixas, Roger Casamajor, Albert Pérez, Lina Lambert, David Bagés, Jordi Collet, Xavier Ripoll, Gabriela Flores, Nao Albet, Mohammed el Bouhali i Dani Nel·lo i Jordi Prats als saxos.

De què va?
És, probablemente, l’obra teatral més coneguda de Gorki. És un retrat d’un conjunt de personatges que conviuen en un refugi prop del Volga que ens parla de la problemàtica de l’al·luvió immigratori i de la massa de gent refusada i exclusa per la societat capitalista a les grans ciutats. Portaceli n’ha fet una dramatúrgia amb Albert Tola i ha situat l’acció d’Els baixos fons en un espai actual, fet que demostra que, tot i el pas dels anys, el text és avui dia rabiosamente vigente.

És una recomanació d'"Escena 4.0"?
“Els baixos fons” és un bon muntatge factoria 100% Portaceli però no ha arribat a la profunditat que va arribar aquest estiu amb el seu espectable “La Nostra classe” que es podrà tornar a veure al Març al Lliure de Gràcia. N’han fet una bona dramatúrgia tot i que han incidit massa en destacar quina hauria de ser la moral i les bones formes en la socitat. La música en directe dels dos saxofonistes és una delícia tot i que utilitzen constantment el recurs musical i al final pot cansar. Tots els intèrprets demostren un nivell d’energia i entrega bestial, un treball actoral que paga la pena veure.

Quines dues coses destaquem?
L’escenografia de Paco Azorín.
La força de Lluïsa Castell.

La frase de l'espectacle?
Per què t’hauria d’escanyar? No hi treuria cap profit de la teva mort


A quin teatre podem veure l'espectacle?
A la Sala Petita del TNC.

Fins quin dia?
Fins el 26 de febrer de 2012.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada