13.1.12

¡Ay, Carmela! (***)


Qui ho dirigeix? 
Víctor Àlvaro. És un text de José Sanchis Sinisterra.

Qui l'interpreta? 
Savina Figueras i Frank Capdet.

De què va?
¡Ay, Carmela! Ens parla de dos actors de revista que actuen per l’Espanya republicana en plena Guerra Civil, el Paulino i la Carmela. Per error van a parar en mans dels franquistes i són empresonats. Aquests els ordenen que preparin un espectacle per a les seves tropes i que hi incloguin números que parodiïn la República. La Carmela, indignada, canvia el rumb d’aquesta paròdia i acaba afusellada pels franquistes. El text es construeix com un gran flash back a partir dels records d’un Paulino alcohòlic que parla amb la seva Carmela ja morta.
Una crònica sentimental, emotiva i entranyable de la memòria republicana de la nostra guerra civil; però també és un càlid homentage a la dignitat artística.

És una recomanació d'"Escena 4.0"?
És un bon espectacle per fer memòria històrica del que va ser la realitat a casa nostra durant molts anys. La direcció de Víctor Àlvaro és molt acurada i fa que gaudeixis del que passa a escena al mateix temps que impregna l’hora i mitja d’espectacle de l’angoixa en que vivien els personatge. En escena tenim a dos actors nus d’escenografia. Savina Figueras ens regala una meravellosa Carmela plena d’humanitat i força, excel·lent en el seu paper. Frank Capdet defensa amb contundència el seu Paulino tot i que de vegades la seva energia és excessiva i la potència de la seva veu  no s’adecúa a la sala. L’espectacle es sosté amb la tensió necessària tot i que l’escena final on els dos personatges fan l’espectacle li falta una mica de ritme.

Quines dues coses destaquem?


·                     La música incidental entre escenes de la Julia Bonjoch.
·                     La composició de personatge de la Savina Figueras.


La frase de l'espectacle?

“El mundo es muy pequeño. Pues ya crecerá”

A quin teatre podem veure l'espectacle?
A l’Almeria Teatre

Fins quin dia?
De dimarts a diumenge fins el 29 de gener.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada