13.3.12

Coriolà (***)



Qui ho dirigeix? 
Àlex Rigola.

Qui l'interpreta? 
Mercè Arànega, Aina Calpe, Joan Carreras, Oriol Guinart, Alicia Perez, Jordi Puig “Kai”, Santi Ricart i Marc Rodríguez..

De què va?
L'espectacle porta per títol el nom del seu protagonista, el general de l'exèrcit romà Caius Marci Coriolà. Aquest és nomenat cònsol i sembla que d'una manera fraudolenta. Es produeix un debat que qüestiona la lleialtat de Coriolà i finalment és desterrat. Coriolà es venja marxant al poble enemic i encapçala un exèrcit per atacar Roma. Només l'aturarà la seva mare, que el farà tornar a Roma i on finalment serà executat.

És una recomanació d'"Escena 4.0"?
Ja teniem ganes de veure de nou alguna cosa del Rigola des que va deixar la direcció del Lliure, i no ha defraudat. L'aposta de direcció se centra en el poder de la paraula, i és una aposta absolutament encertada quan es tracta de Shakespeare. L'únic inconvenient és que, tret dels dos passatges absolutament físics, pràcticament no hi ha moviment, tot és molt estàtic. La paraula pot i ha de passar pel cos. Un gran repartiment tot i que la majoria tenen molt poc text. Com per exemple Mercè Arànega que torna a estar immensa tot i els retalls de text que ha patit la seva Volúmnia.

Quines dues coses destaquem?
El gran mecanisme amb la paraula “DEMOCRÀCIA” que és pràcticament l'únic element escenogràfic.
El descobriment d'una potent i jove Aina Calpe.

La frase de l'espectacle?
“Amb el que a les autoritats els sobra, nosaltres podríem sobreviure si no estés podrit”.


A quin teatre podem veure l'espectacle?
Al Teatre Lliure de Montjuïc – Sala Fabià Puigserver.

Fins quin dia?
Fins el 15 d'abril de 2012.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada