13.3.12

La nostra classe (****)



Qui ho dirigeix? 
Carme Portacelli.

Qui l'interpreta? 
David Bagés, Rosa Boladeras, Jordi Brunet, Ferran Carvajal, Roger Casamajor, Lluïsa Castell, Isak Ferriz, Gabriela Flores, Albert Pérez i Xavier Ripoll.

De què va?
“La nostra classe” ens mostra a deu companys de classe, cinc catòlics i cinc jueus que van viure en primera persona uns fets que van passar a la localitat polonesa de Jedwbane l'any 1941. En aquella població van morir 1.600 jueus cremats. Tot i que la versió oficial va responsabilitzar els ocupants nazis, anys més tard dos estudis van demostrar que els autors de la massacre van esser els mateixos companys i veïns d'aquests 1600 jueus morts. Els deu companys de classe es converteixen en víctimes i botxins al llarg de 14 escenes.

És una recomanació d'"Escena 4.0"?
Absolutament. És un dels millors espectacles que es va veure a la passada edició del Festival Grec. El text és una autèntica joia i està escrit d'una manera excel·lent que fa entrar a l'espectador des del minut zero i apropa amb molta facilitat la crueltat dels fets que narra a l'espectador. La direcció és impecable i la interpretació dels actors és fantàstica. Cal destacar un grandiós Alber Pérez, amb més humanitat que mai, i a la sempre bèstia escènica Lluïsa Castell. No us el perdeu.

Quines dues coses destaquem?
L'escenografía i el seu ús.
El text brutal i colpidor.

La frase de l'espectacle?
I jo, què podria haver-hi fet?

A quin teatre podem veure l'espectacle?
Al Teatre Lliure de Gràcia.

Fins quin dia?
Fins el 18 de març 2012.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada